اخبار

نسل ایکس و جوان در آمریکا در مقایسه با نسل‌های قدیمی‌تر، خطر ابتلا به ۱۷ نوع سرطان را دارند

یک مطالعه بزرگ جدید نشان می‌دهد که میزان بروز سرطان در ۱۷ مورد از ۳۴ نوع سرطان، از جمله سرطان سینه، پانکراس و معده، در نسل‌های جوان‌تر به طور پیوسته افزایش یافته است. روند مرگ و میر نیز با افزایش بروز سرطان کبد (فقط زنان)، جسم رحم، کیسه صفرا، بیضه و کولورکتال همراه بوده است.

یک مطالعه بزرگ جدید به رهبری محققان انجمن سرطان آمریکا (ACS) نشان می‌دهد که میزان بروز سرطان در ۱۷ مورد از ۳۴ نوع سرطان، از جمله سرطان سینه، پانکراس و معده، در نسل‌های جوان‌تر به طور پیوسته افزایش یافته است. روند مرگ و میر نیز با افزایش بروز سرطان کبد (فقط زنان)، جسم رحم، کیسه صفرا، بیضه و کولورکتال همراه بوده است. این گزارش امروز در مجله The Lancet Public Health منتشر خواهد شد.

دکتر هیونا سونگ، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشمند ارشد نظارت و علوم برابری سلامت در انجمن سرطان آمریکا، گفت: «این یافته‌ها به شواهد رو به رشد در مورد افزایش خطر ابتلا به سرطان در نسل‌های پس از بیبی بومر اضافه می‌شود و یافته‌های قبلی در مورد سرطان کولورکتال زودرس و چند مورد سرطان مرتبط با چاقی را برای پوشش طیف گسترده‌تری از انواع سرطان گسترش می‌دهد. گروه‌های تولد، گروه‌هایی از افراد که بر اساس سال تولدشان طبقه‌بندی می‌شوند، محیط‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و آب و هوایی منحصر به فردی را به اشتراک می‌گذارند که بر مواجهه آن‌ها با عوامل خطر ابتلا به سرطان در طول سال‌های رشد حیاتی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. اگرچه ما روندهای سرطان مرتبط با سال‌های تولد را شناسایی کرده‌ایم، اما هنوز توضیح روشنی برای افزایش این نرخ‌ها نداریم.»

در این تجزیه و تحلیل، محققان داده‌های بروز را از ۲۳،۶۵۴،۰۰۰ بیمار مبتلا به ۳۴ نوع سرطان و داده‌های مرگ و میر را از ۷،۳۴۸،۱۳۷ مرگ برای ۲۵ نوع سرطان برای افراد ۲۵ تا ۸۴ ساله در دوره ۱ ژانویه ۲۰۰۰ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ از انجمن آمریکای شمالی ثبت سرطان مرکزی و مرکز ملی آمار سلامت ایالات متحده به دست آوردند. برای مقایسه نرخ سرطان در نسل‌های مختلف، آن‌ها نسبت‌های نرخ بروز و نسبت‌های نرخ مرگ و میر خاص گروه تولد را با تنظیم اثر سنی و اثر دوره، بر اساس سال تولد، با فاصله پنج ساله، از ۱۹۲۰ تا ۱۹۹۰ محاسبه کردند.

محققان دریافتند که میزان بروز در هر گروه تولد متوالی از حدود ۱۹۲۰ برای هشت مورد از ۳۴ سرطان افزایش یافته است. به طور خاص، میزان بروز در گروه تولد ۱۹۹۰ تقریباً دو تا سه برابر بالاتر از گروه تولد ۱۹۵۵ برای سرطان‌های پانکراس، کلیه و روده کوچک در افراد مرد و زن و برای سرطان کبد در زنان بود. علاوه بر این، میزان بروز در گروه‌های سنی جوان‌تر، پس از کاهش در گروه‌های تولد مسن‌تر، برای نه مورد از سرطان‌های باقی مانده از جمله سرطان سینه (فقط مثبت گیرنده استروژن)، سرطان جسم رحم، سرطان کولورکتال، سرطان معده غیر کاردیا، سرطان کیسه صفرا، سرطان تخمدان، سرطان بیضه، سرطان مقعد در مردان و سارکوما کاپوزی در مردان افزایش یافت. در بین انواع سرطان، میزان بروز در گروه تولد ۱۹۹۰ از ۱۲ درصد برای سرطان تخمدان تا ۱۶۹ درصد برای سرطان جسم رحم بالاتر از نرخ در گروه تولد با کمترین میزان بروز بود. قابل توجه است که میزان مرگ و میر در گروه‌های تولد جوان‌تر به همراه نرخ بروز سرطان کبد (فقط زنان)، جسم رحم، کیسه صفرا، بیضه و کولورکتال افزایش یافته است.

دکتر احمد جمال، معاون ارشد نظارت و علوم برابری سلامت در انجمن سرطان آمریکا و نویسنده ارشد این مطالعه، افزود: «افزایش نرخ سرطان در این گروه جوان‌تر از مردم نشان‌دهنده تغییر نسل در خطر ابتلا به سرطان است و اغلب به عنوان یک شاخص اولیه از بار آینده سرطان در کشور عمل می‌کند. بدون مداخلات موثر در سطح جمعیت و با افزایش خطر در نسل‌های جوان‌تر با افزایش سن افراد، افزایش کلی بار سرطان می‌تواند در آینده رخ دهد و دهه‌ها پیشرفت در برابر این بیماری را متوقف یا معکوس کند.» وی افزود: «داده‌ها نیاز حیاتی به شناسایی و رسیدگی به عوامل خطر اصلی در جمعیت‌های نسل ایکس و هزاره برای اطلاع رسانی استراتژی‌های پیشگیری را برجسته می‌کند.»

لیزا لاکاس، رئیس شبکه اقدام سرطان انجمن سرطان آمریکا (ACS CAN) گفت: «افزایش بار سرطان در بین نسل‌های جوان‌تر اهمیت تضمین دسترسی همه افراد در سنین مختلف به بیمه سلامت جامع و مقرون به صرفه، یک عامل کلیدی در نتایج سرطان را برجسته می‌کند. به همین منظور، ACS CAN کار دیرینه خود را برای تشویق قانونگذاران به گسترش مدیکید در ایالت‌هایی که هنوز این کار را انجام نداده‌اند و همچنین ادامه حمایت از دائمی کردن یارانه‌های مالیاتی قانون مراقبت مقرون به صرفه که دسترسی به مراقبت را برای میلیون‌ها نفر باز کرده است، ادامه خواهد داد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *